Beloved Collective

Beloved är en porträtt baserad fotografisk genre som firar och betonar vikten av relationen. Blanda den visuella estetiska porträttfotograferingen med äktheten av bildjournalistik, ger Beloved Technique fotografer ett enkelt sätt att skapa meningfulla, varma, fantastiska och värdefulla erfarenheter och bildspråk för dem som de fotograferar och sig själva. belovedcollective.co

MOD

MOD- Mer organdonation är en organisation som vill minska transplantationsköerna i Sverige. MOD vill att alla som behöver en transplantation skall få det i tid utan onödigt lidande. Ambitionen är att starta en rörelse kring frågan för att öka kunskapen och förståelsen kring organdonation hos allmänheten, så att fler aktivt säger JA!
www.merorgandonation.se

Alicemössan!

Ett unikt design- och välgörenhetsprojekt skapat av Sara Brodén, mamma till Alice 4 år som drabbats av en hjärntumör. "Mitt mål är att samla in pengar till Barncancerfonden genom försäljning av dessa mössor. På varje mössa sitter den symboliska rosetten. Många barn med cancer tappar någon gång sitt hår under de tuffa behandlingarna, med en Alicemössa kan alla känna sig fina med en rosett på sitt huvud". För varje såld mössa skänker jag 50 kronor till Barncancerfonden. www.alicemossan.blogg.se

UNG Cancer

Ung Cancers uppgift är att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadsvillkor. Med det menar vi att unga vuxna cancerpatienter inte bara ska överleva, utan även ha ett riktigt bra liv. Vi jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga cancerdrabbade både under och efter sjukdomstiden. www.ungcancer.se

Nalles resa

Nalles Resa är en icke vinstdrivande organisation vars syfte är att glädja och stötta svårt sjuka barn/ungdomar och deras anhöriga i kampen mot sjukdomen. Primärt vänder vi oss till barn/ungdomar med cancer i olika former, hjärtsjukdomar samt hjärnsjukdomar.
www.nallesresa.se

Supersnöret

Supersnöret, världens viktigaste snöre.
Barn och ungdomar får en speciell SuperPärla för varje särskild behandling, utredning eller händelse. Till exempel cytostatikabehandling, sjukhusvistelse, röntgen, en lumbalpunktion, ett stick i fingret, en operation, och så vidare. På så vis skapar varje barn och ungdom sitt unika SuperSnöre som berättar deras egen behandlingshistoria.Några dagar efter diagnosen får barnet en vaxtråd med sin första Superpärla - "Hoppets Pärla" - och några bokstavspärlor som visar barnets namn. Sedan tillkommer Superpärlorna som symboliserar olika delar i behandlingen. SuperSnöret visar vad patienten har varit med om och hur Supermodig han eller hon är. SUPERSNÖRET

Kärlekens fjärilar

Juliana Wiklund vår mentor och grundare till Essence Vitae. Familjer kan söka även till henne här Kärlekens Fjärilar 

www.lifeandlovephotography.se

Våra kollegor som startat upp en liknande verksamhet i Stockholm. Även dem kommer från Essence VItae. Fantastiska fotografer och kollegor!
www.lifeandlovephotography.se

www.Vipoesi.se

Vi är en grupp fotografer i södra Sverige närmare bestämt i Småland/Blekinge/Skåne/Halland som tillsammans vill göra skillnad med våra bilder.
Vi har därför startat denna grupp för att tillsammans kunna erbjuda fotograferingar till familjer med livshotande sjukdom i sitt liv eller andra omvälvande och livsavgörande öden. Oavsett hur livet blir, är minnen som skapas genom fotografi viktigt för oss människor. Minnen får oss att känna det vi kände när bilden togs.
www.vipoesi.se

Superhjältar mot Cancer

Superhjältarnas uppdrag är att skänka hopp och glädje till sjuka och utsatta barn. Dom bär superhjältedräkter och besöker främst barnsjukhus men dom besöker även företag och organistioner mot betalning och skänker 80% av vinsten till den organisation dem väljer.
www.superhjaltar.nu

Sjukhusclownerna

Clownerna hjälper barnet att bearbeta sin ängslan och kan avleda uppmärksamheten och vara en ventil för barnen under jobbiga perioder på sjukhuset.
Clownen bejakar barnets känslor och gör dem tydliga – man måste inte alltid vara stor och duktig tillsammans med dem. Sjukhusclownerna är mycket professionella och tränade på att bemöta barnen.
www.barnsjukhuset.nu/clowner/

Min stora dag

MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. www.minstoradag.org

Liseberg

Liseberg är inte bara roligt för hela familjen. Liseberg skänker enormt mycket glädje till barnen på Drottning Silvias Barnsjukhus. Kaninerna är ofta där och sprider glädje. www.liseberg.se

Jontefonden

Jontefonden - En stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation, och deras syskon.
www.jontefonden.se