Maya, Mary och Marlene

Fotograf Josefine Litfeldt

Historien om en helt vanlig familj med mamma, pappa, storasyster Maya och tvillingarna Mary och Marlene.
Först drabbades Marlene av leukemi. Det var 2,5 år med tuff behandling på Drottning Silvias sjukhus i Göteborg. Under tiden funderade familjen på om det kunde vara ärftligt och man gjorde även tester på Marlenes tvillingsyster för säkerhetsskull som visade att hon var frisk.

Familjen kände sig lugnade och började se slutet på sjukhusvistelse och oro.Familjen kunde pusta ut i ungefär 3 månader efter Marlenes sista behandling. Då anade familjen plötsligt oråd. De värsta farhågorna besannades när även Mary fick diagnosen Leukemi. Att hon också fått det kan bero på att de är enäggstvillingar.

Det kvarstår ungefär 2 år av Marys behandling. Hon och resten av familjen kämpar på. En dag i taget med fokus på det goda i livet.


Se och läs mer om denna fina familj här;
 TV 4 Play
Aftonbladet
Metro

Vad är Leukemi?
Leukemi är ett samlingsnamn för olika sorters cancer i benmärgen där blodet bildas. Det finns många olika sorters leukemier, som delas in i olika grupper.
Akuta leukemier är mycket allvarliga sjukdomar, som måste behandlas snabbt. Kroniska leukemier kan man ofta ha under lång tid innan de ger besvär. Eftersom behandlingarna har blivit allt bättre blir allt fler friska eller kan leva länge med leukemi.
Det är ovanligt med leukemi, och det är inte ärftligt.
Läs mer; Leukemi 1177

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln