Stina Alice & Katten sixten

Fotograf Helena Kyrk

Siiiiixten! Sixteeeeen...Var är sixten Stina? Ett brett leende lyser upp hela vardagsrummet! Ska vi gå ut och leta efter Sixten? NU skrattar Stina med hela ansiktet. Självklart ska vi ut och leta efter katten Sixten, hela familjen! Mamma Emelie, Pappa Markus, lillasyster Alice och Stina, finaste Stina. Man blir så där varm om hjärtat när man möts av hennes livsglädje. Vid köksbordet står en fantastisk hembakad kladdkaka,  jag hinner smaka den ljuvliga kakan och sen kommer tårarna.. Jag som brukar kunna hålla en bra fasad utåt, gråter stora tårar. Vilket öde denna familj fått möta och ändå uppvisar dom en sån stor kärlek och glädje, jag är mållös. Tack fina ni för att ni bjöd hem mig till er fantastiska familj.
Många Kramar Helena

Capture love

Familjens egna berättelse

Vår dotter Stina är idag 2 år o 7 månader. Hennes lillasyster Alice föddes 11februari.

www.capturelove.se
www.capturelove.se

Stina var en frisk tjej tills sommaren 2013. En dag började hon bli snabbandad så vi sökte vårdcentral. Efter tre dagar i rad som vi sökt vårdcentral remitterade de oss vidare till barnläkare då de inte hittat några fel. De sa att hon får tänder så vi skulle ge henne alvedon. Men efter att ha sökt tredje dagen tyckte de vi var oroliga och därför skickade oss vidare. På akuten i Varberg var vi i fem timmar o Stina blev slöare. Skickades ner till Halmstad där de har barnavd. Efter 1,5 Tim stannade hennes hjärta oväntat. De gjorde hjärt- och lungräddning i 15 minuter o just när de tänkte avsluta började hjärtat slå igen. När allt va lite stabilare och hon var nersövd skickades hon i ambulans till östra sjukhuset i Gbg.

www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se

När de kom fram stannade hjärtat igen. Då gjordes hjärt- och lungräddning i 45 minuter. Efter mycket dividerande fram o tillbaka mellan läkarna bestämde de sig att fortsätta vården. Hon togs in på operation där de frånkopplade hjärtat så det fick vila. Hennes övriga organ slogs också ut. Hon låg nersövd i totalt tre veckor. Hjärtat slog för sig själv efter nio dagar så den tionde dagen sydde de ihop bröstkorgen. Alla organ har återhämtat sig. Dock gjordes en magnetröntgen av hjärnan först efter tre veckor då det visade sig att hon fått stora permanenta hjärnskador.

Vår värld rasade samman. Det visade sig att hon fick ett "vanligt" förkylningsvirus som olyckligtvis satte sig på hjärtmuskeln. Det var orsaken till att det började. Efter totalt fem månader på sjukhus kom vi hem 16 dec. Då med sex personliga assistenter dygnet runt.

www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se
www.capturelove.se

Om framtiden vet vi inte så mycket, men tar varje dag som den är och lever i nuet. Vi försöker se och fokusera på det Stina kan. Livet är tufft och orättvist, men många stunder är väldigt fina tillsammans med henne och vi kämpar på tillsammans. Vill att både hon och hennes syster ska få ett så "normalt" liv som det bara går. Stina är en enveten, rödhårig livsglad tjej, utan de egenskaperna hade vår lilla kämpe inte varit hos oss idag.
Emelie & Markus

Skänk pengar till Hjärnfonden

Här finns en länk med en litet bildspel med musik; 

 

www.capturelove.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln